Сваряват се добре агнешките дреболии, след което се нарязват на дребно. В дълбок тиган се сгорещява олиото и в него се запържва ситно нарязаният лук.
Към него се прибавя карантията и измитият ориз, като се пържи кратко време. Прибавя се червения пипер и се залива запръжката с бульон от варенето на карантията. След това се оставя да заври.
Докато ври се прибавят сол, черен пипер, джоджен и магданоз на вкус. Оризът трябва да остане почти сварен.
Булото се нарязва на парчета. Всяко парче от булото се разстила в черпак за разливане на супа, и в него се изсипва част от плънката, като краищата на булото се подвиват отгоре.
Така оформените сарми се нареждат в тавичка, като подвитите краища да са отдолу.Сипва се вода и се пече на силна фурна. Когато водата почти изври и дроб-сармата е готова, се залива отгоре с разбитите яйца и киселото мляко. Пече се отново, докато се зачерви.
Ястието се сервира на порции, заляти с кисело мляко.