Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Агнешка курбан чорба

3
Агнешка курбан чорба
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Сезон:пролет
Кулинар:
Рейтинг: 3.3
(базиран на 12 отзива)
време
90 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Месото се сварява и се обезкостява

  • 2

    Лукът се нарязва и се задушава с мазнина и вода

  • 3

    Добавят се доматите, а след като се запържат и брашното

  • 4

    Запръжката се разрежда с прецеден бульон

  • 5

    След като заври, се добавя обезкостеното месо

  • 6

    Добавят се ориз, нарязани чушки, зелен лук, джоджен и черен пипер

  • 7

    Когато оризът се свари, чорбата се застройва, като в нея на тънка струйка и при непрекъснато разбиване се добавя разбито яйце

  • 8

    Поднася се с оцет и нарязан магданоз.

Коментари(3)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
3
Desislava Stoyanova
16.12.2013 | 16:09
поне изглежда красива :)
2
gabriela gabrielova
10.12.2012 | 12:13
Когато е чист бульона ми харесва повече
1
kalinka kalinkova
05.12.2012 | 15:13
И аз приготвям така агнешката чорба но избягвам да слагам чушка.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Картофки, ама по-така ;)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D