Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Агне, пълнено с дреболии на пещ

3
Агне, пълнено с дреболии на пещ
Източник: Rumiana Milcheva
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:българска кухня
Празник:Гергьовден
Сезон:пролет
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 20 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е за майстор-кулинари
Начин на приготвяне
  • 1

    Изчистваме и измиваме агнето.

  • 2

    Сваряваме дреболиите в подсолена вода и ги накълцваме на дребно.

  • 3

    Запържваме в част от маслото ситно нарязаният лук.

  • 4

    Добавяме и ориза и също го запържваме леко, слагаме и дреболиите.

  • 5

    Добавяме и подправките.

  • 6

    Добавяме малко от бульона, в който са врели дреболиите.

  • 7

    Напълваме агнето и го поставяме в тава.

  • 8

    Намазваме го с масло и покриваме с алуминиево фолио.

  • 9

    Поставяме в глинена пещ, затваряме отвън с глина.

  • 10

    Там го оставяме около 12 часа да се пече.

Коментари(3)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
3
тихомира илиева
17.01.2013 | 19:42
Става голяма вкусотия.
2
gabriela gabrielova
17.01.2013 | 12:17
За много гости е идеалното предложение.
1
pepi damjnova
16.01.2013 | 21:16
Става много вкусно агнето така.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!