Приготвяне на плънката: Четирите яйца се разбиват с 8 с.л. захар до избелване и сгъстяване на сместа, след което се прибавя бакпулвера, ванилията, канелата и предварително пресятото брашно.
Приготвяне на баклавата: В средно голяма тава се нареждат точените кори, като дъното се намазва с разтопеното краве масло, поставя се една кора, поръсва се с орехи и пак се поставя една кора, след което се напръсква с масло /една супена лъжица/, и така докато, се наредят половината от корите.
Сипва се плънката и се нареждат останалите кори пак по същия начин, като се редува масло и орехи. Последните няколко кори се поръсват само с масло. Така наредените кори се нарязват на квадратчета с много тънък нож, като се внимава плънката да не излиза върху корите /старайте се да нарежете поне корите над плънката/. Останалото масло се залива отгоре, като се внимава да не остане суха повърхност.
Баклавата се пече в предварително загрята фурна на 170 C. След като се изпече и изстине, отново се нарязва, т. к. плънката слепва нарязаните парчета /този път парчетата трябва добре да са нарязани/.
Приготвяне на сиропа: 3 чаени чаши захар се смесват с четири чаени чаши вода, добавя се 1/4 парче лимон и, след като заври, се оставя да изстине.
Баклавата се залива с така приготвения сироп и се покрива с найлон, за да омекне горният слой от кори. Поръсва се на вкус с пудра захар, орехи или кокосови стърготини.
Препоръчва се да се консумира на следващия ден.