За тази рецепта са необходими 600 г бяло брашно, около 300 г типово брашно, 500 мл топла вода, 20 г мая, 2 яйца (без 1 жълтък), 4 с.л. кисело мляко, 3 с.л. олио, 1 с.л. захар, 1 с.л. сол.
За намазване на корите: 100 мл олио или зехтин се смесва с подправки по избор (аз използвах шарена сол, чубрица, мащерка и риган).
Замесете тесто от изброените продукти и го оставете да втаса. След това разделете тестото на 4 части.
Разточете първата топка, прехвърлете я в намаслена тава и я намажете с ароматното олио. Така направете и с останалите топки тесто, последната не се намазва.
С ножа леко очертайте триъгълници (все едно ще ги режете като за кифли). В широката част на всеки триъгълник направeте разрези като на триъгълник, хванете го за острата част и обърнете навън.
След това направете други разрези при върха на триъгълниците. С шишче притиснете така, че разрезите да се отворят леко. В среда натиснете с пръст.
Оставете да втаса, намажете я с разбит с малко кисело мляко жълтък и печете до готовност.