В купичка се сипва зехтина с черен, червен пипер, пикантина, риган, мащерка, кимион и салвия (градински чай). Всичко се разбърква и месото се намазва обилно с ароматната смес. Слага се в тава със скилидките чесън.
В друга купа се смесват виното, пюрето, сока от двата лимона, босилек и девисил. Тази смес се излива в тавата около месото, като не се сипва директно върху него, за да не се отмият подправките.
Покрива се с алуминиево фолио и се пече на 170 С 2часа, след което фолиото се отстранява и се дозапича, до приятен загар на коричката около 30 минути.
В рецептата съм ползвала прясно младо ярешко месо, в продуктите съм записала агнешко, изборът е ваш - и с двете става крехко и с прекрасна коричка.
Поднася се с ориз или запечени картофи и зелена салата.