Разбийте яйцата със захарта до побеляване. Към тях прибавете млякото, олиото и накрая пресятото с бакпулвера брашно. Разбъркайте добре и разделете сместа на две части. Към едната добавете какаото, а към другата настъргана лимонова кора.
Застелете форма с диаметър 24-26 см с хартия и започнете да сипвате от двете смеси последователно в центъра на формата. Първо лъжица кафява смес, после лъжица бяла, и така, докато свършат и двете.
Печете на 180 С около 30-35 минути или до суха клечка.
Извадете готовия блат и го оставете да се охлади. Разрежете го на две части. Сложете единия блат в подходяща чиния. Сиропирайте го леко с компот от праскови, отгоре изсипете половината от крема (приготвен според указанието на опаковката) и захлупете с втория блат.
Сиропирайте и изсипете другата част от крема. Загладете и наредете разрязаните на две по дължина банани. Разбийте сметаната и я нанесете върху бананите, поръсете с шоколадови пръчици или настърган шоколад.