Кашкавалът се рендосва, содата се разтваря в киселото мляко, яйцата се разбиват, сиренето се натрошава, всичко се смесва. Овкусява се със сол и черен пипер.
Имайте предвид, че всички продукти трябва да са със стайна температура.
Първата кора се намазва с масло, предварително разтопено, слага се втора върху нея, пак се намазва с масло и отгоре се поставя трета кора, без да се намазва с масло.
Във всяка кора се слага от сместа с яйцата, навива се на руло и се подрежда в намаслена тава, като в средата се оформя като охлювче и следващите се увиват около него.
Така се продължава до свършване на корите.
Едно навито руло е от три броя точени кори. Накрая трябва да остане малко от сместа, с която се залива цялата баница отгоре.
Пече се на 170 С, до златисто.