В купа се пресява брашното два пъти, прави се кладенче и се слагат солта, олио, оцет, сухата мая и с хладка вода се омесва всичко.
Замесва се средно меко тесто, като за да стане гладко, пухкаво и на конци, докато се меси се удря тестото от 50 до 100 пъти. Като се омеси, се остава да почине 30 минути.
В друга купа се разбиват яйцата, като се отделя 1 бр жълтък за намазване накрая. Добавят се настърганите кренвирши, майонезата и черен пипер.
Тестото се разделя на 8 топчета, всяко топче се разточва на много тънка, почти прозрачна кора, ако се скъса на места не е фатално.
Върху всяка кора се слага от плънката и се завива на руло, поопъва се леко, като първата кора се навива на охлюв в намазнена по-голяма тава, а останалите се навиват около първата.
Оставя се за още 30 минути, след което се намазва с жълтък. Пече се на 180 С до златиста коричка, преди готовност се поръсва с настърган кашкавал и се доизпича.