Паралелно се приготвят двата крема от ягода и шоколад. За всеки крем се слагат по 900 мл мляко на котлона да заврят, млякото се подслажда с 1 ч.ч. захар.
В 100 мл студено мляко се разтваря нишестето и се прибавя към врящото мляко при непрекъснато разбъркване. Когато кремът се посгъсти, се сваля от котлона.
Избира се кръгла тава, тъй като бисквитките са кръгли. На дъното на тавата се излива крем ягода, така че дъното да се покрие.
Върху крема се нареждат бисквитки, празните места, които остават между тях, се попълват с парченца бисквитки. В кръглите отворчета на бисквитките се поставя по 1 черешка от конфитюра, поръсва се с парченца банан и смлени орехи, залива се с крем шоколад и процедурата се повтаря, като се редуват двата крема.
Финалният пласт крем, който покрива тортата, е шоколадов. Върху него се слагат останалите черешки от конфитюра, останалите парченца банан и смлени орехи.
Тортата се оставя за няколко часа на студено, за да стегне, и е готова за консумация.