Замесваме каймата с галета, подправки, яйце и оставяме да престои в хладилника.
През това време почистваме, измиваме и нарязваме на кубчета всичките зеленчуци.
Докато мазнината се загрее в дълбок тиган с капак, изваждаме каймата и оформяме малки кюфтенца. Леко запържваме и вадим, когато вече няма опасност да се разпаднат.
На тяхно място изсипваме първо чесън с лук, и разбъркваме, малко след това всички останали зеленчуци и оставяме 3 мин под капак.
През това време забъркваме доматената паста с брашното и 500 мл вода.
Към омекналите зеленчуци, добавяме червения пипер, веднага след разбъркването изливаме сместа с пюрето и брашното и след последно разбъркване оставяме на слаб огън за около 5 минути да къкри.
След изключване на котлона ястието си почива още малко на котлона. Заливаме със сместа кюфтенцата.
Оставям някои подробности на вашата преценка, защото, както винаги, най-важната подправка в ястието е готвача! :)