Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Брауни с бисквитен крем

12
Брауни с бисквитен крем
Източник: Thinkstock/ Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
50 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Загрейте фурната на 160 С. Намазнете тавата, в която ще печете.

  • 2

    В малка стъклена купа стопете 4 шоколада в микровълнова фурна (може и на водна баня). Разбърквайте периодично. Оставете настрана да се охлади.

  • 3

    В голяма купа смесете 125 грама масло и 2 чаши кафява захар. Добавете яйцата и 2 лъжички ванилова есенция, разбъркайте. Добавете разтопения шоколад в тази смес. Към всичко това сложете и брашното. Разбъркайте, колкото да се поеме, не е нужно да е гладко. Добавете ½ шоколадови стърготини (можете да използвате и начупен шоколад, за да се усеща повече, ако предпочитате).

  • 4

    Прехвърлете сместа в намазнената тава и печете за 25-35 минути. Проверявайте с клечка и извадете, когато е готово. Оставете да се охлади.

  • 5

    За бисквитения крем: В средно голяма купа разбъркайте с миксер бялата захар и останала кафява захар. Сложете млякото, ситно натрошени бисквити (3-4бр) и останалите ванилова есенция и краве масло и разбъркайте, само колкото да се смесят. Добавете и 1.5 шоколадови стърготини. Разбъркайте с лъжица.

  • 6

    Разпределете бисквитения крем върху готовото брауни. Сложете в хладилника, докато се втвърди. Можете да ускорите процеса, като го сложите във фризера.

  • 7

    Използвайте остър нож, за да нережете хубави крадрати от браунито с бисквитен крем. Ако залепва по ножа, избърсвайте го с домакинска хартия, след всяко рязане.

  • 8

    По желание можете да направите е глазура от останалите стърготини и маргарина (можете да го заместите с масло, ако предпочитате). Сложете ги в микровълновата фурна и ги разтопете. Сложете глазурата в пликче, ако нямате пош, и украсете всяко парче брауни с глазурата.

Коментари(12)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
12
gabriela gabrielova
20.11.2013 | 21:38
Бих пробвала и аз десерта.
11
kalinka kalinkova
19.11.2013 | 22:11
Отговор на коментар #2 от elena atanasova:
Няма да сбъркаш, пробвай.
10
kalinka kalinkova
19.11.2013 | 22:10
Страхотен десерт е
9
Anna Vasileva
19.11.2013 | 15:34
много красиво изгфлежда ;)
8
Майстор - готвач
19.11.2013 | 10:27
Мисля , че трябва да се пробвам да го направя това .
7
тихомира илиева
19.11.2013 | 08:49
Отговор на коментар #4 от Katya Georgieva:
И на мен нещо сложно ми се видя.
6
тихомира илиева
19.11.2013 | 08:49
Десерта определено е много добър.
5
Katerina Spasova
18.11.2013 | 18:57
На колко градуса трябва да се пече браунито?
4
Katya Georgieva
18.11.2013 | 13:57
Нещо не разбирам как се получава тоя бисквитен крем само от мляко,захар и шоколадови стърготини.Няма ли да е рядко като горещ шоколад?Или пък ако се сгъсти изобщо ,защо да е бисквитен,като ще е нещо шоколадово?
3
Desislava Stoyanova
18.11.2013 | 11:47
невероятен десерт! ще се постарая да го направя за любимия :)
2
elena atanasova
18.11.2013 | 11:14
Ще се опитам да ги приготвя.
1
elena atanasova
18.11.2013 | 11:14
Съблазнително изглеждат.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ако знаехте колко рядко ви разбират правилно, щяхте по-често да мълчите." Гьоте
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Картофки, ама по-така ;)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Малки кашкавалени соленки :)
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...