Включете фурната на 180 С. Погледнете и линка в последната стъпка, за да се ориентирате какво ви трябва да крема.
Смесете брашното, какаото, бакпулвера и солта на едно място и оставете за известно време.
Разтопете маслото, след което добавете захарта, яйцата и уискито и разбийте с миксер. Постепенно добавете и сухите продукти.
Покрийте с фолио тавата за печене и напръскайте с незалепващ спрей. Изсипете сместа в тавата и я разнесете равномерно. Печете около 35 мин. на 180 С.
Оставете изпечените браунито да се охлади, след това ги сложете в хладилника. След това, махнете фолиото и браунито от тавата. Нарежете на 16 парчета.
Забъркайте ирландския крем за глазурата. Нанесете върху парчетата, поръсете с шоколад и консумирайте отговорно.