От брашното, яйцата, олиото, оцета и 1 к.ч. вода замесваме тесто, което разделяме на топчета.
Оставяме ги да престоят 30 минути и след това ги разточваме на тънки кори.
Приготвяме плънката от орехите, канелата и 1 1/2 к.ч. захар.
Потъсваме разточените кори с разтопено масло, след което разпределяме плънката.
Прегъваме корите от двата края към средата. Срязваме ги надлъжно на две и навиваме всяко парче като охлюв.
Подреждаме охлювите в намаслена тавичка и печем в умерена фурна.
Птиготвяме си сироп от 750 г. захар и 1 л. вода. След което потапяме всеки един от охлювите в сиропа за около минута.
Подреждаме ги в подходящ за сервиране съд и ги заливаме с останалия сироп.