Блатовете за тортата могат да бъдат различни. Аз използвах три кафяви и един бял.
Двете чаши мляко са за напояване на блатовете, като се изразходва не повече от чаша и половина.
Затоплям половин чаша мляко с лъжица захар на микровълновата и поливам блата. След което, мажа с пудинг шоколад, който се приготвя от 300 мл мляко и пакетче пудинг-готов и лъжица захар, а ако искате да е по - сладък може да сложите и повече. Разбива се с миксер 3 минути и е готов.
Нарязвам ягоди на по-тънки парченца и покривам блата. Върху тях сложих втория-белия блат, пак напоих с прясно мляко, намазах с останалия шоколадов пудинг и украсих с ягоди.
Третият блат сиропирах с мляко, леко затоплено и намазах с пудинг ванилия.
Нарязах две кивита на тънки резени, отгоре поръсих с кокосови стърготини и сложих последния блат, който намазах с разтопеното блокче шоколад (на котлона, в тиганче с една супена лъжица прясно мляко).
Поиграх си отстрани да налепя нарязани лешници, отгоре също посипах и допълнителната украсата е по желание. Става бързо и лесно.
Съветът ми е да не напоявате много блатовете, понеже после се разкашкват. Тортата не е тежка, калорична е, но пък става ефектно и бързо. Да ви е сладичко!