Загрейте фурната на 220 С.
Сложете нарязаната тиква на хартия за печене и печете, докато покафенее и омекне. Отнема около 30 минути. Междувремнно, гриловайте или изпържете патладжана, като обработите и двете страни на слайсовете. Разполовените доматите и ги сложете в последните 15 минути при тиквата.
В средно голяма купа разбъркайте рикотата, фетата, пестото, яйцата, солта и пипера. Имайте предвид, че пармезанът е солен, не е нужно да се слага много сол. Сложете печената тиква и разбъркайте.
Сложете половината от доматения сос в тава за печене. Сложете един ред от корите за лазаня отгоре. Наредете от патладжаните, след това и сместа със сирената. Покрийте с кори. Наредете от печените домати и намажете с останала смес със сирена.
Поръсете с половината нарязана моцарела. Завършете с останалите кори за лазаня. Полейте с останалия доматен сос цялата лазаня. Отгоре сложете останалата моцарела и поръсете с пармезана.
Печете в загрятата фурна за 30-40 минути, докато сирената добият апетитна кафява коричка.
Бройката на корите за лазаня е приперна. Съобразете голямината на тавата, в която ще печете.