Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Виенски шницел

11
Виенски шницел
Източник: Thinkstock/ Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:австрийска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
50 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    За да начукате месото на тънки котлети може да го поставите в плик и с помощта на кухненско чукче да го обработите до желаната дебелина.

  • 2

    Начуканото месо е добре да бъде равномерно разстлано до 4 мм дебелина за постигане на най-сполучлив резултат.

  • 3

    Разбийте яйцата. Потопете месото в брашното, после в яйцата, изчакайте няколко секунди, след това в галетата.

  • 4

    Не натискайте галетата плътно в месото. Кората не трябва да се слепва напълно, а да изглежда като по-рохка обвивка около шницела.

  • 5

    Пържи се на маслена баня в по-дълбок тиган. Когато придобие златисто-кафяв цвят, е готов.

  • 6

    Сложете за малко върху кухненска хартия, за да се изцеди мазнината.

  • 7

    Гарнирайте с картофена салата  и резени лимон. Традиционно във Виена се сервира и със сладко от боровинки.

продукти
Коментари(11)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
11
gabriela gabrielova
28.05.2013 | 10:31
С боровинки не съм опитвала, но явно е вкусен.
10
kalinka kalinkova
27.05.2013 | 10:56
Ще го приготвя Виенският шницел.
9
zvetanka ivanova
27.05.2013 | 09:55
Вкусен ще е този шницел.
8
stefaniika koleva
23.05.2013 | 14:19
Ще го опитам, защото страхотно изглежда.
7
elena atanasova
23.05.2013 | 08:47
Ще го направя обезателно.
6
poli asenova
22.05.2013 | 20:22
Мисля си, че ще е страхотен Виенският шницел.
5
fostoba
22.05.2013 | 19:25
Рядко се яде с боровинки...
4
Лиляна Терзиева
22.05.2013 | 16:10
Много обичам :!)
3
Galia Ivanova
22.05.2013 | 16:00
какво означава маслена баня
2
vili deneva
22.05.2013 | 14:54
Изглежда много вкусно.
1
Vqra Petrova
22.05.2013 | 14:06
Мисля да пробвам рецептата, много добре изглежда!
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...