За да начукате месото на тънки котлети може да го поставите в плик и с помощта на кухненско чукче да го обработите до желаната дебелина.
Начуканото месо е добре да бъде равномерно разстлано до 4 мм дебелина за постигане на най-сполучлив резултат.
Разбийте яйцата. Потопете месото в брашното, после в яйцата, изчакайте няколко секунди, след това в галетата.
Не натискайте галетата плътно в месото. Кората не трябва да се слепва напълно, а да изглежда като по-рохка обвивка около шницела.
Пържи се на маслена баня в по-дълбок тиган. Когато придобие златисто-кафяв цвят, е готов.
Сложете за малко върху кухненска хартия, за да се изцеди мазнината.
Гарнирайте с картофена салата и резени лимон. Традиционно във Виена се сервира и със сладко от боровинки.