Пресявате брашното, най-добре върху един вестник, и го слагате в голяма купа. С лъжицата правите дупка в брашното. Там слагате маята, маргарина, олиото, захарта, солта и чашата хладка вода.
След като е втасало, го разделяте на две топки. Пак намазвате ръцете си с олио и разточвате едната топка върху предварително набрашнен плот. Разточването може да направите с точилката.
Разточвате кората на кръг, нарязвате я на 8 части - триъгълници. Оформяте кифличките, като ги пълните със сирене или с локум. Слагате пълнежа в широката част на триъгълника и навивате към тясната. Може и леко да завиете краищата на кифлата.
Повтаряте упражнението с другата топка. Можете да направите половината кифли със сирене и половината с локум, както ви харесва.
Взимате една голяма тава, за предпочитане онази квадратната, която върви с фурната ви, намазвате дъното ѝ с олио и нареждате кифлите вътре.
Разбивате един яйчен жълтък в купичка и с помощта на четка или с пръсти намазвате повърхността на всяка кифла. Пъхате кифлите да се пекат в предварително загрята фурна на 180-190 C.
Печенето продължава около 25-30 минути. Все пак ги наблюдавайте, за да не станат изгорели или недопечени.
Рецептата с нас сподели Ваня Савкова от Div.bg.