Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Вкусни домашни кифли

13
Вкусни домашни кифли
Източник: Ваня Савкова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Националност:българска кухня
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Пресявате брашното, най-добре върху един вестник, и го слагате в голяма купа. С лъжицата правите дупка в брашното. Там слагате маята, маргарина, олиото, захарта, солта и чашата хладка вода.

  • 2

    След като е втасало, го разделяте на две топки. Пак намазвате ръцете си с олио и разточвате едната топка върху предварително набрашнен плот. Разточването може да направите с точилката.

  • 3

    Разточвате кората на кръг, нарязвате я на 8 части - триъгълници. Оформяте кифличките, като ги пълните със сирене или с локум. Слагате пълнежа в широката част на триъгълника и навивате към тясната. Може и леко да завиете краищата на кифлата.

  • 4

    Повтаряте упражнението с другата топка. Можете да направите половината кифли със сирене и половината с локум, както ви харесва.

  • 5

    Взимате една голяма тава, за предпочитане онази квадратната, която върви с фурната ви, намазвате дъното ѝ с олио и нареждате кифлите вътре. 

  • 6

    Разбивате един яйчен жълтък в купичка и с помощта на четка или с пръсти намазвате повърхността на всяка кифла. Пъхате кифлите да се пекат в предварително загрята фурна на 180-190 C.

  • 7

    Печенето продължава около 25-30 минути. Все пак ги наблюдавайте, за да не станат изгорели или недопечени.

  • 8

    Рецептата с нас сподели Ваня Савкова от Div.bg.

продукти
1 пак.мая
3 с.л.захар
1 ч.л.сол
3 с.л.олио
1 ч.ч.вода
1 пак.локум
Коментари(13)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
13
Stefani
12.09.2013 | 15:00
Здравейте искам да попитам, маята която слагате суха или прясна е ? Благодаря :)
12
poli asenova
27.08.2013 | 09:18
Ще приготвя и от двата вида.
11
poli asenova
27.08.2013 | 09:17
Най вероятно ще са вкусни кифличките.
10
gabriela gabrielova
26.08.2013 | 09:13
Отговор на коментар #2 от stefaniika koleva:
Аз също предпочитам да ги комбинирам и от двата вида.
9
gabriela gabrielova
26.08.2013 | 09:12
Като гледам, наистина ще са вкусни тези кифлички.
8
vili deneva
23.08.2013 | 19:47
Отговор на коментар #2 от stefaniika koleva:
И аз така, обичам ги всякак.
7
vili deneva
23.08.2013 | 19:47
Искам да си хапна една.
6
kalinka kalinkova
23.08.2013 | 15:10
Отговор на коментар #2 от stefaniika koleva:
Аз също смятам да ги комбинирам.
5
kalinka kalinkova
23.08.2013 | 15:10
Ще трябва да ги приготвя.
4
Аламинут
23.08.2013 | 11:03
Страхотни кифлички са това .
3
Сия Рибагина
23.08.2013 | 09:58
Чудесни са!
2
stefaniika koleva
22.08.2013 | 20:11
Аз обикновено като правя кифлички са сладки и солени.
1
stefaniika koleva
22.08.2013 | 20:09
Страхотно изглеждат.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Картофки, ама по-така ;)
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...