Нарежете хляба на средно големи кубчета. Сложете в тава (или две тави) и запечете за 10-тина минути.
Запечете наденицата на тиган без мазнина или на скара. После ги нарежете на малки парчета.
Нарежете гъбите на едри парчета. В тиган разтопете 2 ч.л. масло и добавете гъбите. Оставете ги да се готвят около 4 минути.
Нарежете морковите, лука и целината на дребно. Сложете ги в тиган, напръскан със спрей за готвене, и гответе около 5 минути. Добавете пресните подправки - магданоз, мащерка и салвия, нарязани на ситно, и солта и пипера.
Разбийте яйцата заедно с пилешкия бульон.
В голяма купа смесете хляба, наденичката, гъбите, зеленчуците и течността. Разбъркайте всичко добре и прехвърлете в тава. Печете на 200 С около 45 минути.