Агнето се измива и посолява.
Агнешките дреболии (бял дроб, черен дроб, черва, бъбреци, сърце), нарязани на едри парчета, се сваряват.
Сините сливи се почистват от костилките и се прибавят към вътрешностите.
Прибавят се смлените орехови ядки, ситно нарязаните гъби, лук, бабина душица и магданоз.
Прибавя се смлян черен пипер и сол на вкус.
Прясното масло се сгорещява и в него се сипва сместа, разбърква се и се залива с 2 ч.ч. вода, като се оставя да ври, докато омекнат лука и гъбите.
С така приготвената плънка се напълва агнето и се зашива коремния отвор.
От брашното, водата и солта на вкус се омесва тесто, което се разточва на голям лист.
Увива се агнето, предварително намазано с мазнина, и се поставя в трап, в който предварително е горял огън до побеляване на пръстта.
Затрупва се с жарта, пепел и пръст и се пече 2-3 часа.