Каймата се омесва с нарязания лук и подправките, добавят се яйцето и хубаво се омесва. След което се добавя и сварения и отцеден ориз и отново се меси. Сместа се слага в хладилника да се стегне хубаво.
През това време се прави пълнежа – пилешкото месо се нарязва на хапки и леко се запържва, добавят се гъбите, ако са малки, може и цели.
Като се позапържи сместа, се добавя топено или крема сирене. Разбърка се да се разтопи и се добавя готварската сметана.
От каймата се правят гнезда с вдлъбнатина, в която се слага от сместа. Пече за около 10 минути на 180 С, колкото да се сготви хубаво каймата и след това отгоре се слага по 1 парче кашкавал. Запича до готовност на кашкавала.
Ястието се поднася се топло. А подправките са на вкус.