За гночите: сложете картофите да се сварят. Посолете на вкус. Намалете котлона и гответе до омекване в центъра. Отцедете и оставете да се охладят.
Докато все още са топли, обелете картофите и ги смачкайте. Оставете да се охладят напълно.
Направете кладенче в средата на картофеното пюре. Сложете яйцата, розмарина, сол и пипер. Смесете. Добавете брашното, като си оставите около 50 г. Направете тесто. Месете до смесване на всички съставки.
Набрашнете плота и направете тестото на тънко руло с диаметър 2.5 см. Нарежете по диагонал парчета през около 2 см. Не е нужно да са напълно равномерни.
Сложете вода в тенджера да заври, осолете я. След като заври, сложете гночите на няколко порции. След като изплуват, извадете от водата.
Запържете ги в малко зехтин. Слагайте гночите в плато или купа.
За соса Болонезе: запържете лука, добавете чесъна. След няколко минути сложете доматите и доматения сос, ригана и малко босилек и захарта. Разбъркайте. Варете на бавен огън, като бъркате периодично. Добавете оцета, сол и пипер на вкус.
Запържете каймата до кафяво. Добаавете я към доматения сос. Малко преди да оттеглите от котлона, сложете маслото и малко пармезан.
Сервирайте гночите със соса, поръсени с пармезан и пресни босилек и магданоз.