Загрейте 2 с.л. от олиото на средна температура в голям тиган или тенджера с капак.
Нарежете говеждото месо на кубчета и го пържете до покафеняване. Когато е готово, го сложете в чиния.
Добавете още 1 с.л. олио в тигана и сложете телешката кайма. Пържете до готовност, след което я сложете в чинията с месото.
Добавете останалото олио в тигана и запържете двата вида лук и целината за 3-4 минути, докато лука стане мек, но не златист.
Добавете нарязана на ситно люта чушка, лютия пипер на люспи, мляния лют пипер и ригана. Пържете още 2 минути.
Върнете говеждото месо на купчета и каймата в тигана и разбъркайте.
Сложете захарта, нарязаните домати, телешкия бульон и боба от консервата.
Оставете сместа да заври, след което я покрийте с капака и я оставяте да къкри 2-3 часа.
Преди да сервирате, добавете на чилито разбита морска сол и черен пипер на зърна.
Сложете шоколада и бъркайте, докато се разтопи.
Добавете и кориандъра.