Кренвиршите се нарязват на колелца. Пушеното и топеното сирене се нарязват на кубчета около 1 см.
В тава се слагат: каймата, нарязаните кренвирши, топеното, пушеното сирене, подправките и яйцата. Всичко това се омесва, както за кюфтета. След като сте го омесили, притискате с ръка, да се разпредели равномерно, отгоре нареждате леко запържените гъби в тавата.
С намокрена ръка заглаждате хубаво отгоре. Добре е да преседи в хладилника поне 2 часа, завито с фолио или найлон, за да не засъхва.
Като решите да го печете, в отделна чиния си рендосайте кашкавала.
Пече се в загрята фурна на 200 С, или според фурната, около 40 минути. Като е почти готово, тавата се изважда, поръсва се с настъргания кашкавал и се връща отново във фурната, докато се зачерви кашкавала. Реже се на ромбоиди или в друга форма, и се сервира.