Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Деликатес от кайма

10
Деликатес от кайма
Източник: Петя Славчева
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:българска кухня
Рейтинг: 5
(базиран на 4 отзива)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Кренвиршите се нарязват на колелца. Пушеното и топеното сирене се нарязват на кубчета около 1 см.

  • 2

    В тава се слагат: каймата, нарязаните кренвирши, топеното, пушеното сирене, подправките и яйцата. Всичко това се омесва, както за кюфтета. След като сте го омесили, притискате с ръка, да се разпредели равномерно, отгоре нареждате леко запържените гъби в тавата.

  • 3

    С намокрена ръка заглаждате хубаво отгоре. Добре е да преседи в хладилника поне 2 часа, завито с фолио или найлон, за да не засъхва.

  • 4

    Като решите да го печете, в отделна чиния си рендосайте кашкавала.

  • 5

    Пече се в загрята фурна на 200 С, или според фурната, около 40 минути. Като е почти готово, тавата се изважда, поръсва се с настъргания кашкавал и се връща отново във фурната, докато се зачерви кашкавала. Реже се на ромбоиди или в друга форма, и се сервира.

Коментари(10)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
10
Може и да е "скъпичко", както казват някои, но то е за гости, поне така пише авторът. Мисля, че с пушено месо ще се получи добре. В събота ще имаме гости и мисля да го приготвя. Дано се получи!
9
сладкиш 1-три яйца 1ч.ч. захар 1 ч.ч. брашно 1 бакпулвер 4супени лъжици вода . разбиват се яйцата със захарта прибавя се водата и брашното плюс бакпулвера.в намаслена тавичка посипана с брашно ,изсипваме сместа.Печем до златисто на 180 гр.Веднага още докато е горещо,нареждаме кайсийте от един компот.Поливаме с 7 л. от сока.Върху тях поливаме 1и половина к.кесело мляко плюс 6 с.л. захар. След като изтине слагаме за 1час в хладилник. Режем по желание.
8
работната пчела
23.05.2014 | 14:49
не изглежда зле.
7
Маргото
05.03.2014 | 13:30
Отговор на коментар #5 от elena atanasova:
На мен също много ми допадна идеята.
6
Меги
23.01.2014 | 18:20
Как за гости - кренвирши?
5
elena atanasova
12.12.2013 | 10:43
Бих опитала да го приготвя.
4
Петя Славчева
11.12.2013 | 11:57
гъбите леко запържени и между редовете с кайма,тази рецепта не е моя,но е сполучлива за мен и изпробвана и от много мой гости
3
kalinka kalinkova
11.12.2013 | 08:46
Никак не е лошо на вкус, пробвайте.
2
kalinka kalinkova
11.12.2013 | 08:46
Аз съм пробвала този деликатес от кайма.
1
Natalia Nesheva
10.12.2013 | 16:50
ami gybite koga i kyde????
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ако знаехте колко рядко ви разбират правилно, щяхте по-често да мълчите." Гьоте
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!