Изплакнете киноата в сито или гевгир, отцедете хубаво и прехвърлете в тенджера.
Добавете 2 ч.ч. вода, включете котлона и оставете да кипне. Покрийте, намалете температурата и оставете да покъкри, докато водата се е абсорбирала. Свалете от котлона, махнете похлупака и разбъркайте.
Загрейте фурната на 180 С. Поставете хартия за печене върху дъното на тавичка.
В блендер пюрирайте бадемовото мляко, фурмите, конопеното семе, ябълковия сок, какаото и солта. Прехвърлете в голяма купа, добавете киноата и пол.ч.ч. бадемово брашно. Разбъркайте смесъа.
Всичко сложете в подготвената тава, отгоре поръсете с още малко бадемово брашно и печете около 1 час.
След като е готово, изчакайте да се охлади. С помощта на нож отделете краищата и обърнете върху поднос. Махнете хартията и нарежете на квадрати.