Предварително сваряваме джолана (1:40 мин.), като във водата слагаме малко сол, 1/2 глава лук и няколко зрънца черен пипер.
Нарязваме на ивички всички зеленчуци - гъби, патладжан, морков, червена-зелена чушка, тиквичка, киселите краставички, лук.
След което по реда на зеленчуците се запържват до омекване и придобиване на лек златист цвят.
Обезкостяваме вече готовия джолан и в предварително загрята мазнина го препържваме и него до златист цвят.
Джоланът и всички зеленчуци ги смесваме заедно, слагаме около 100 гр от бульона и бялото вино и отново разбъркваме и прибавяме подправките.
Взимаме питката и внимателно с нож отстраняваме горната част (капака), след което издълбаваме средата на питката и се получава висока тава.
Изсипваме в нея цялата смес. Настъргваме кашкавала и го запичаме във фурната до златист цвят.
Вече готовото ястие се реже на парчета като торта.