Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Домашен квас

Домашен квас
Източник: Wikimedia Commons
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 3.3
(базиран на 10 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Нарежете ръжения хляб на филийки и го изсушете на фурна, докато придобие тъмнокафяв цвят или използвайте готови сухари.

  • 2

    Залейте ги с 4 литра вряла вода и ги поставете на топло за 3-4 часа.

  • 3

    Прецедете ги през няколко слоя марля.

  • 4

    Добавете захарта, размитата в същата течност мая, джоджена и листата от касис.

  • 5

    Покрийте съда, в който приготвяте кваса, с плат и го оставете да отлежи на топло 10-12 часа.

  • 6

    Когато сместа ферментира добре, я прецедете отново.

  • 7

    Налейте я в бутилки и във всяка една пуснете по няколко стафиди.

  • 8

    Запушете ги добре и сложете в хладилник.

  • 9

    След 3 денонощия квасът е готов.

продукти
200 гр.захар
500 гр.хляб
50 гр.стафиди
40 пак.мая
4 гр.касис
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Солта е създадена от най-чистите родители: слънцето и морето." Питагор  
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!