Разбъркваме маята с малка част от прясното мляко, 1 ч.л. захар, 1 ч.л. брашно и оставяме да втаса. Разбъркваме яйцата със захарта, добавяме втасалата мая, прибавяме останалото количество прясно мляко и разбъркваме.
На малки порции започваме да добавяме олиото и маслото, като започваме да омесване тестото с брашното, докато измесим меко тесто, което не лепне. Оставяме тестото при температура 30 градуса да втаса веднъж.
След като втаса, разделяме на топки и приготвяме желаните форми. От това количество тесто аз приготвям три броя козунаци в правоъгълни тави.
Правя ги като пличка или като руло, като слагам стафидите, орехите накълцани на едно и локума нарязан на кубчета. След като втасат във формите, пека на 180 градуса за 30-40 мин.
Забележка: Всички продукти преди да започнем приготвянето на тесто за козунак трябва да са темперирани при 30 градуса.