Корите се разделят на три равни части
Върху всяка част, без да се отделят корите, се ръси смес от орехови ядки, канела и смлян карамфил
Корите се навиват на стегнато руло
Нарязват се на кръгли парчета, дебели
5-2 см
Парчетата се нареждат легнали така, че да се вижда плънката
Кръгчетата се подреждат плътно едно до друго в тава и се заливат с врящо масло или маргарин
Баклавата се пече в умерена фурна (180 градуса)
След като изстине, се залива със сироп, приготвен от захарта, 750 мл вода и 1 каф. л. лимонена киселина, който ври 15 мин
Залятата баклава стои един час, след което се изважда едно парче от тавата и се отцежда излишния сироп
Сиропът се вари 5 мин и с него отново се залива баклавата (така тя придобива блясък). Баклавата се поднася на другия ден.