Размекнатото масло се разбива с 1 с.л. пудра захар. Добавят се жълтъка, 1 с.л. вода, настърганата кора от лимона и брашното. Замесва се тесто, докато стане гладко.
Оставя се да престои 10 мин. През това време се прави плънка от орехите, кристалната захар, 1 с.л. вода, мед и канела. Разбърква се добре, докато се получи гъста каша.
Тестото се разточва на лист дебел 5 мм. и се нарязва на квадрати с размери 5-6 см. В средата на всеки квадрат се слага по малко плънка, ъглите се повдигат нагоре и се слепват два по два срещуположни. Получава се малко „вързопче”.
В подмазана тава или върху хартия за печене се подреждат на разстояние, без да се допират и се пекат в умерена фурна да порозовяване. При изваждане, още топли, се поръсват с останалата пудра захар. От дозата се получават около 35 броя.