Брашното се пресява, добавят се оцет, сол, половината олио и водата. Всичко се омесва до получаване на меко, гладко тесто. Ако е необходимо, се добавя още малко брашно или вода по преценка. Оставя се 30 мин да отпочине.
Млякото се разбива с яйцата, добавя се содата.
Сиренето се натрошава, а кашкавалът се рендосва и се прибавят към млечната смес.
Тестото се размесва още един път и се разделя на 10 равни топки. Всяка топка се разтегля с ръца на възможно най-тънко. Корите трябва да са прозрачно разтеглени.
Всяка кора се наръсва с чаена лъжичка олио и се слага обилно от млечната смес. Навива се на руло.
Тавата се намазнява и първата кора се навива на охлюв и се поставя в средата на тавата. Всяка следваща се увива около нея и така всичките 10 кори тесто. Отгоре се намазва с разбит жълтък, смесен с лъжичка олио.
Баницата се пече на 170 С за 60 минути до златисто.