Намазваме тавичка с диаметър 30-32 см. със свинка мас и я оставяме в хладилник, за да замръзне.
В 300-400 мл хладка вода добавяме щипка сол и брашно и замесваме меко тесто (така че, като го натиснем леко с пръст, то да се връща). Правим топчета с размер на по-голям орех и ги покриваме с хартия или кърпа, за да не изсъхват.
В малка купичка разтопяваме свинска мас. Потапяме 2 от топчетата, за да се отпуснат и започваме да раздърпваме от тях лист първо във въздуха, а след това го поставяме в тавичката и го залепяме по стените й.
Процедираме по същия начин и с останалите топчета, като през 3-4 листа слагаме натрошено сирене. По време на дърпането маста се загрява няколко пъти при необходимост (когато изстине), като се внимава да не е прекалено гореща, защото питките се попарват и не могат да се дърпат, а се късат.
Добре е помещението, в което дърпаме баницата, да е по-хладно, за да може листовете да лепнат по-лесно. Ако листовете започнат да се разлепят, тавата трябва отново да се постави в хладилник за няколко минути.
Готовата баница се полива с 1-2 с.л. свинска мас и се оставя в хладилника за няколко минути, за да стегне, като през това време се загрява фурната на 300 С.
Баницата се пече около 20-30 минути, в зависимост от фурната. След като се изпече, се поръсва с вода и се завива с кърпа. Сервира се докато е топла.