Приготвяме еклерите, като кипваме в касерола 400 мл вода, 1 щипка сол, 1 щипка захар и 200 мл олио, добавяме наведнъж брашното и бъркаме енергично до получаване на смес, която се отделя от стените на съда.
Оставяме да се охлади и след това добавяме едно по едно 5 яйца.
След като сместа ги поеме, шприцоваме с пош около 38-40 броя.
Пекат се на 180 градуса, като не изваждаме веднага от фурната, за да не спихнат. Оставяме да се охладят.
Приготвяме крема: Слагаме 800 мл прясно мляко на котлона да кипне. През това време разбиваме две яйца, 200 грама захар, 1 чаена чаша брашно, 200 мл прясно мляко, 4 с.л. нишесте (ванилия) и добавяме към кипналото мляко.
Бъркаме до сгъстяване, махаме от огъня и добавяме половината от единия шоколад и 125 гр масло, 2 ванилии.
Оставяме да се охлади и след това с помощта на пош пълним еклерите.
За блата: Разбиваме 5 яйца с 200 гр захар, докато удвоят обема си. Прибавяме и 300 гр брашно, 1 бакпулвер, 2 ванилии.
Печем във форма с големина 26-28 см, застлана с пекарска хартия за 35 минути на 170 градуса.
Оставяме да се охлади.
Приготвяме сироп за блата от 200 мл прясно мляко и 200 гр захар.
Приготвяме крема за тортата: Разбиваме 1 кофичка кисело мляко с 200 гр захар, разтваряме 4 желатина, разтопяваме ги на водна баня, добавяме към тях 150 мл прясно мляко, добавяме и киселото мляко и 500 мл течна сметана, ванилията и започваме да бъркаме с миксер около 15 минути. Получава се гъст крем.
Сглобяване на тортата: Блатът разделяме на две части. Едната част слагаме на дъното на закопчаващата форма, сиропираме, слагаме от крема, редим около 20 еклерчета, слагаме и останалия крем.
Изравняваме добре и слагаме втория блат, сиропираме и оставяме да стегне за два часа в хладилника.
Разтопяваме останалия половин шоколад и украсяваме останалите еклерчета.
Разбиваме сметаната, изваждаме тортата, откопчаваме я и започваме с украсата. Измазваме със сметана, редим еклерите, разтопяваме другия шоколад и заливаме тортата.