В купа сложете брашното, кафявата захар, бялата захар, щипка сол, 1 ч.л. канела. Нарежете студеното масло на кубчета и го прибавете при съставки.
С ръце стрийте маслото, така че да се получат маслени трохи. Добавете овесените ядки и разбъркайте. Приберете купата в хладилник.
Обелете и нарежете ябълките на кубчета. Сложете им 3 с.л. карамелен сос, 1 ч.л. канела, щипка сол и лимоновия сок. Разбъркайте добре и изсипете в тавичка.
Отгоре разпръснете предварително направената смес с овесени ядки. Печете в загрята на 180 С фурна около 1 час.
При сервиране - вземете с лъжица малко от сладкиша, сложете го в малка чаша или купичка, отгоре сложете топка сладолед и полейте с карамелен сос.
В рецептата е използван домашно направен карамелен сос. Вижте как да си го приготвите само за 15 минути.