Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Заешко с гъби по ловджийски

Заешко с гъби по ловджийски
Източник: Youtube
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
50 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Оваляйте порциите заек в брашно и запържете от всички страни в 1 с.л. зехтин. Докато се запържва, прибавете чесъна, розмарина и салвията. 

  • 2

    После извадете заешкото в отделна чиния. С щипка отстранете чесъна и подправките. В същия тиган добавете още 1 с.л. зехтин и свинската мас. Запържете наситнените морков (1 бр) и лук. Когато омекнат, върнете заешкото. 

  • 3

    Прибавете виното и оставете да се абсорбира напълно. После прибавете бульона и другия морков и целина, нарязани на парчета. 

  • 4

    После добавете доматите и оставете да се готви още малко. Овкусете със сол и пипер. 

  • 5

    Прибавете гъбите, нарязани на колелца. Гответе, докато ястието достигне желаната гъстота. Сервирайте с наситнен магданоз.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D