Оваляйте порциите заек в брашно и запържете от всички страни в 1 с.л. зехтин. Докато се запържва, прибавете чесъна, розмарина и салвията.
После извадете заешкото в отделна чиния. С щипка отстранете чесъна и подправките. В същия тиган добавете още 1 с.л. зехтин и свинската мас. Запържете наситнените морков (1 бр) и лук. Когато омекнат, върнете заешкото.
Прибавете виното и оставете да се абсорбира напълно. После прибавете бульона и другия морков и целина, нарязани на парчета.
После добавете доматите и оставете да се готви още малко. Овкусете със сол и пипер.
Прибавете гъбите, нарязани на колелца. Гответе, докато ястието достигне желаната гъстота. Сервирайте с наситнен магданоз.