Картофите се обелват и нарязват на тънки колелца. Овкусяват със зехтин, сол, пипер и мащерка. Подреждат се на дъното на тавичка и се пекат около 20 минути на 180 С.
През това време в останалия зехтин се запържва лука (ситно нарязан). Когато лукът омекне, се прибавя пресования чесън и веднага след това пилето, нарязано на хапки.
Когато пилето се запържи, се прибавят ситно нарязаните чушки и доматеното пюре. Овкусява се със сол, пипер и лют пипер. След 5 минути се сваля от котлона.
За бешамела - разтопява се маслото, добавя се брашното и се бърка, докато се получи гъста каша. После се разрежда с прясното мляко и се бърка до хомогенна смес. Готви се 5 минути, след като заври, овкусява се със сол и пипер.
След 20 минути картофите се вадят от фурната. Върху тях се изсипва пилешкото, а отгоре бешамеловия сос. Най-накрая се наръсва настърган кашкавал и се връща във фурната за 25-30 минути.