Брашното се пресява и се сипва в подходящ съд за месене.
Прави се кладенче и се добавя размитата с водата мая, киселото мляко, щипка сол и щипка захар.
Замесва се средно твърдо тесто. Оставя се да втаса на топло 45 мин.
Отрязват се топчета по около 100 гр, които се разточват на дълги ивици. Ивичките се намазват с краве масло и се поръсват с натрошено сирене, след което се затварят по дължина.
Притискат се леко, за да добият формата на тънко рулце с дължина около 20-25 см. После това рулце се върже на възелче и се поставя в намаслена тавичка.
Така се процедира и с останалото тесто, като между всяко кравайче се оставя разстояние.
Оставят се да втасат за 20 мин.
Фурната се загрява предварително на 180 градуса. Преди да се изпекат кравайчетата, се намазват с разбит жълтък. Пече се около 30мин.