В по-голяма купа се разбива до побеляване една чаша леко разтопена свинска мас.
Към маста се прибавят 3 яйца, щипка сол и една чаша кисело мляко в което е разтворена маята.
От брашното и получената смес се замесва меко тесто, което се оставя да престои 2 часа на студено.
Подготвя се тава за печене на бисквитките, като се намазва навсякъде отвътре с мас.
Тестото се разделя на 4 топки и всяка се разточва на лист с дебелина 0.5 см.
Получения лист се реже на ленти широки 1.5 см. и с дължина по желание 10-15 см.
Всяка лента се хваща в двата края и се усуква спираловидно на 360 ⁰ два-три пъти, след което се овалва в захарта.
Усуканите и оваляни в захар ленти се нареждат в подмазаната тава на разстояние 1 см. една от друга.
Пекат се в загрята фурна (200 – 220 ⁰С) до като станат леко карамелени на цвят (10-15 мин.).
Една доза е за около 100 бройки в зависимост от големината.