С нож внимателно разделете портокалите на 4 еднакви части, така че да режете само кората, а не вътрешността.
Внимателно, една по една, отделете четвъртинките кора от плода. Всяка нарежете на лентички, широки 4-5 мм.
Сложете коричките в дълбока тенджера, залейте ги със студена вода и кипнете на котлона.
След като поврат няколко минути, махнете от котлона и излейте водата.
Повторете 1, 2 или повече пъти, в зависимост от това колко меки искате да бъдат.
Смесете 3 ч.ч. захар с 1.5 ч.ч вода. Кипнете и оставете да поври на тих огън за 8-9 минути. Разбърквайте от време на време, докато захарта напълно се разтвори.
Добавете портокаловите корички и разбъркайте внимателно.
Оставете сместа да къкри за около 45 минути (не разбърквайте, защото може да кристализирате захарта в сиропа). Ако е необходимо разклатете тенджерата, за да наместите коричките.
След достигане на готовност, изцедете портокаловите кори (запазете сиропа за студен чай).
Оваляйте коричките в останалата захар и оставете да се сушат върху решетка за 4-5 часа.
Съхранявайте в херметичен контейнер или буркан с добро уплътнение.