Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Захаросани портокалови корички

13
Захаросани портокалови корички
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    С нож внимателно разделете портокалите на 4 еднакви части, така че да режете само кората, а не вътрешността.

  • 2

    Внимателно, една по една, отделете четвъртинките кора от плода. Всяка нарежете на лентички, широки 4-5 мм.

  • 3

    Сложете коричките в дълбока тенджера, залейте ги със студена вода и кипнете на котлона.

  • 4

    След като поврат няколко минути, махнете от котлона и излейте водата.

  • 5

    Повторете 1, 2 или повече пъти, в зависимост от това колко меки искате да бъдат.

  • 6

    Смесете 3 ч.ч. захар с 1.5 ч.ч вода. Кипнете и оставете да поври на тих огън за 8-9 минути. Разбърквайте от време на време, докато захарта напълно се разтвори.

  • 7

    Добавете портокаловите корички и разбъркайте внимателно. 

  • 8

    Оставете сместа да къкри за около 45 минути (не разбърквайте, защото може да кристализирате захарта в сиропа). Ако е необходимо разклатете тенджерата, за да наместите коричките.

  • 9

    След достигане на готовност, изцедете портокаловите кори (запазете сиропа за студен чай).

  • 10

    Оваляйте коричките в останалата захар и оставете да се сушат върху решетка за 4-5 часа.

  • 11

    Съхранявайте в херметичен контейнер или буркан с добро уплътнение.

продукти
Коментари(13)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
13
Карина
01.12.2013 | 17:04
Отговор на коментар #9 от Desislava Stoyanova:
И оцветители много често :D
12
elena atanasova
12.11.2013 | 08:45
Ще взема и аз да приготвя от тях.
11
ана
11.11.2013 | 14:57
Добра идея.
10
ана
11.11.2013 | 14:56
Отговор на коментар #9 от Desislava Stoyanova:
Че то в кое няма нитрати?:)
9
Desislava Stoyanova
11.11.2013 | 14:33
Тези кори наблъскани със сумати нитрати и простотии и да ги ям после? :Р
8
poli asenova
11.11.2013 | 09:07
Ще си ги приготвя.
7
poli asenova
11.11.2013 | 09:07
Грабнаха ми вниманието.
6
zvetanka ivanova
11.11.2013 | 08:53
Отговор на коментар #2 от gabriela gabrielova:
И аз така смятам.
5
zvetanka ivanova
11.11.2013 | 08:53
Добре са се получили.
4
pepi damjnova
08.11.2013 | 08:57
Отговор на коментар #2 от gabriela gabrielova:
И на мен ми допадна.
3
pepi damjnova
08.11.2013 | 08:57
Виж ти, как можело да се направят.
2
gabriela gabrielova
08.11.2013 | 07:46
Супер идея е тази.
1
кати
07.11.2013 | 14:46
И после на тортата;)
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!