За маковия пълнеж: В подходящ съд поставете 400 мл от прясното мляко и маковото семе да заврят, свалете от огъня и оставете да се накисне за 10 мин.
Смесете съдържанието на пакетчето оригинален пудинг ванилия Dr Oetker с останалото мляко, добавете го към маковата смес с яйцата и захарта и поставете отново да заври за кратко.
За пандишпановото тесто: Разбийте яйцата на крем с миксер. Постепенно добавете захарта и разбивайте още 2 минути.
Добавете 250 г от охладения маков пълнеж, пресятото брашно с бакпулвера и финото царевичното нишесте Dr Oetker към сместа и разбийте за кратко на ниска степен.
Разстелете сместа в застлана с хартия за печене форма за торта. Печете в долната половина на предварително загрята фурна на горен и долен нагревател на 180°C или горещ въздух на 160°C около 30 мин.
След изпичане отделете печивото от стените и свалете ринга. Обърнете готовия блат върху хартия за печене и оставете да се охлади. Свалете дъното и хартията за печене и с дълъг широк нож срежете блата хоризонтално.
Поставете долния блат върху тортена чиния и върху него – почистения ринг на формата за торта.
За пълнежа: Намажете повърхността на долния блат с малиновия конфитюр като оставите 1 см разстояние от ръба.
Накиснете желатина в малко вода и оставете да набъбне за 5 мин. След това го разтворете на водна баня при непрекъснато бъркане и го добавете към предварително разбитата на твърд сняг сметана със захарта и ванилената захар.
Намажете долния блат с ¾ от получения крем и поставете горния блат. Намажете останалата сметана върху него и оставете да престои за най-малко 3 часа в хладилник.
За марципановото покритие: Омесете добре марципана с пудрата захар на топка, поставете го върху широк лист домакинско фолио и покрийте с друг. Разточете до получаването на кръгла кора с диаметър на тортата и височината на стените и.
Отлепете горното фолио, навийте на руло с марципана надолу и развивайки го, прилепете върху тортата. Поръсете с пудра захар и укрaсете с коледни мотиви със захарните шрифтове.