Сварете корите за лазаня в голяма тенджера с вряща вода за 10 минути. Изплакнете ги със студена вода, и прецедете.
Нарежете гъбите, лука и зелените чушки. Добавете и чесъна и задушете в масло. Оставете да къкри на бавен огън за 15 мин.
Настържете моцарелата. Смесете я със сиренето рикота и яйцата.
Загрейте фурната до 175 С.
Разстелете 1 чаша доматен сос на дъното на тавичка. Изсипете половината от задушените зеленчуци, покрийте с кори, след това с част от сирената, доматения сос и поръсете с малко пармезан. Повторете, и отгоре отново покрийте с останалата част от сирената.
Печете, без да покривате лазанята за 40 минути.
Нека престои 15 минути преди сервиране.