С помощта на блендер или кафемелачка смелете на брашно бадемите, кашуто, половината тиквено семе и половината кокосови стърготини.
Изсипете резултата в дълбока купа и към него прибавете всички останали семена, стафидите, канелата и солта.
Докато разбивате белтъците на сняг (от яйцата се използват само белтъците), оставете меда и маслото да се разтопят на слаб огън. Всичко това също отива в купата и бива размесено с останалите съставки с деликатни, но решителни движения.
Трябва да получите лепкава топка, която не се разпада прекалено лесно. Разстелете я върху намаслена хартия за печене в подходяща тава.
Печете на 200 градуса до получаването на златист цвят.
От вас зависи колко големи ще бъдат вашите десертчета, но най-добре е да ги разрежете, докато са още топли. Тогава сместа е още лепкава и това позволява да я слепите в случай на разтрошаване.
Може да завиете всяко десертче поотделно в станиол и да го хапвате в движение, когато огладнеете.
Благодарим за рецептата на сайта за здравословен начин на живот FitWell.bg!