Нарежете хляба на кубчета, сложете го в дълбок съд и залейте с горещото мляко.
Оставете да престои 1 час.
Измитият спанак пуснете за 3 минути във вряща подсолена вода..
Веднага го облейте със студена вода, за да запази цвета си.
Нарежете го на ситно.
Обелете главата лук и скилидките чесън.
Нарежете ги на ситно.
В дълбок тиган сгорещете 2/3 от маслото.
Запържете в него лука и чесъна до прозрачност.
Поръсете с босилека и добавете спанака, яйцата и половината кашкавал.
Подправете с индийското орехче, черен пипер и сол.
Към получената смес прибавете постепенно брашното и разбъркайте добре.
Свалете съда от огъня и от получената маса замесете гладко тесто.
Разделете го на 5 части. Всяка оформете като дълъг цилиндър.
Нарежете на парчета и оформете малки кюфтенца.
В тенджера кипнете 1,5 литра подсолена вода.
Варете кюфтенцата 8-10 минути.
Извадете ги с решетеста лъжица и ги оставете да се отцедят от водата.
Сгорещете останалото масло и залейте кюфтенцата.
Поръсете ги с кашкавал и сервирайте.