Размразете спанака на стайна температура и го отцедете добре.
Пресейте брашното в голяма купа и направете кладенче в средата. Разбийте яйцата със солта и 100 мл вода, изсипете сместа малко по малко в брашното, като бъркате с лъжица, докато се получи еднородна смес.
Добавете спанака към тестото и бъркайте, докато стане зелено.
Пригответе шпецлето, като го сложите в гевгир с големи дупки над вряща вода и го прекарайте през дупките. Може да разточите тестото на дъска, да изрежете тънки ленти и да ги пускате във водата. Те ще паднат на дъното в началото, след това ще изплуват.
Тогава с решетъчна лъжица ги извадете. Сложете ги отново в гевгира и ги залейте със студена вода.
В шпецлето сложете разтопено масло и сервирайте със сос "Болонезе".
Тук ще намерите още предложения.