Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Зеленчуков тарт с пилешко месо

5
Зеленчуков тарт с пилешко месо
Източник: Сия Рибагина
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Картофите се обелват, отделят се 2 броя по-големи и се нарязват на колелца, тънки като за чипс, останалите картофи нарязваме и сваряваме в подсолена вода.

  • 2

    Сварява се месото, обезкостява се и се накъсва.

  • 3

    Тиквичките и патладжаните рендосваме, посоляваме добре и оставяме, докато се сварят картофите и пилето, след което се измиват през цедка и се изтискават хубаво да падне горчивата вода на патладжана и тиквичките да не са толкова воднисти.

  • 4

    Кромидът се нарязва и се запържва в зехтина, добавят се изтисканите патладжан и тиквичката с черен пипер и сол. Пържат се 5 минути.

  • 5

    Сварените картофи се намачкват на пюре, още докато са топли, с масло и черен пипер. Яйцата се разбиват в купа, слага се киселото мляко и пюрето от катофи, разбърква се и се добавя пилешкото месо.

  • 6

    Тавичка с падащо дъно се намаслява и се поръсва с галета, така че да покрие и стените, излишното се изтръсква.

  • 7

    Редят се нарязаните картофени чипсчета на дъното и се обикалят и стените. Слага се пласт от яйчено-картофената смес, като се отделя малко за накрая, приравнява се и се заглажда.

  • 8

    Отгоре се слага от плънката с лука, поръсва се с топено сирене и се залива с останалата картофена смес.

  • 9

    Настъргва се топено сирене и се ръси с хлебни трохи, предварително оваляни в малко зехтин, червения пипер, ригана и мащерката. Пече се на 180 С за 30-40 минути.

  • 10

    Оставя се да се охлади малко и се освобождава ринга. Тартата се консумира топла, но не вряла.

Коментари(5)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
5
Ralica Hristova
05.02.2014 | 15:50
Отново прекрасна рецепта то СИЯ :)
4
elena atanasova
06.08.2013 | 20:24
Отговор на коментар #1 от тихомира илиева:
Ще е вкусно това ястие.
3
elena atanasova
06.08.2013 | 20:24
Допадна ми рецептата.
2
Женя
06.08.2013 | 15:43
Страхотна е тази рецепта.
1
тихомира илиева
06.08.2013 | 11:30
Много апетитно изглежда. Ще го пробвам.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Живей просто. Обичай щедро. Говори истината. Дишай дълбоко. Прави най-доброто, на което си способен. Остави всичко останало на силите,...
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
Майка се кара на невръстното си детенце: - Миткоооо, колко пъти да ти казвам да не си играеш около мен, докато готвя. Виж какво стана...