Картофите се обелват, отделят се 2 броя по-големи и се нарязват на колелца, тънки като за чипс, останалите картофи нарязваме и сваряваме в подсолена вода.
Сварява се месото, обезкостява се и се накъсва.
Тиквичките и патладжаните рендосваме, посоляваме добре и оставяме, докато се сварят картофите и пилето, след което се измиват през цедка и се изтискават хубаво да падне горчивата вода на патладжана и тиквичките да не са толкова воднисти.
Кромидът се нарязва и се запържва в зехтина, добавят се изтисканите патладжан и тиквичката с черен пипер и сол. Пържат се 5 минути.
Сварените картофи се намачкват на пюре, още докато са топли, с масло и черен пипер. Яйцата се разбиват в купа, слага се киселото мляко и пюрето от катофи, разбърква се и се добавя пилешкото месо.
Тавичка с падащо дъно се намаслява и се поръсва с галета, така че да покрие и стените, излишното се изтръсква.
Редят се нарязаните картофени чипсчета на дъното и се обикалят и стените. Слага се пласт от яйчено-картофената смес, като се отделя малко за накрая, приравнява се и се заглажда.
Отгоре се слага от плънката с лука, поръсва се с топено сирене и се залива с останалата картофена смес.
Настъргва се топено сирене и се ръси с хлебни трохи, предварително оваляни в малко зехтин, червения пипер, ригана и мащерката. Пече се на 180 С за 30-40 минути.
Оставя се да се охлади малко и се освобождава ринга. Тартата се консумира топла, но не вряла.