Бързите и апетитни рецепти, чието приготвяне отнема от 5 до 10 минути, са на особена почит сутрин.
Няма нужда да обясняваме защо, но все пак ще го направим – сутрин, обичайно, много ни мързи! Поне докато не сме изпили първата чаша кафе, която обаче не е желателно да се пие на гладен стомах...
Така че, преди чашата кафе, най-добре е да си забъркате едни яйчица в хлебни гнезда. Какво ще рече това ли? Малко по-надолу ще получите рецептата. Но преди това нека си припомним защо е добра, направо чудесна, идея да се хапват яйца за закуска.
-
Яйцата засищат за завидно дълъг период, много повече, отколкото зърнената закуска или препечената филийка;
-
Яйцата са идеален източник на протеини;
-
Яйцата са сравнително евтини и лесно откриваеми. А ако сте си намерили начин да се снабдявате с яйца от домашни кокошки, направо ви сваляме кулинарната си шапка!
-
Митът, че яйцата влияят зле върху холестеролните нива, вече е разбит на пух и прах, така че не се притеснявайте.
Още много причини могат да бъдат посочени, но е време да споделим чудната рецепта за яйца в хлебни гнезда. Можете да я приемете като алтернативен вариант на пържените филийки.
Необходими продукти (за 1 порция):
Източник: thepauperedchef.com
2 яйца
2 дебели филии хляб
сол и черен пипер на вкус
3 с.л. олио/масло
Начин на приготвяне:
Направете дупки в средата на всяка филия – там ще бъдат яйцата, като запазите парчетата.
Загрейте хубаво мазнината в тигана, когато е достатъчно нагорещена, сложете филиите и изрязаната част.
Като се позапържат съвсем леко, чукнете яйцата в дупките на филиите и ги подправете със сол и пипер.
Когато филиите станат златисти, внимателно ги обърнете, да се запържат и от другата страна.
Voila! Имате си яйчица в гнезда! :)