Рибата се нарязва на шайби и се посолява. След около час се овалва в брашно и се пържи в сгорещена мазнина.
Прецежда се изпържената мазнина и към нея се прибавя още, за да достигне количество около една чаша, добавя се кафена чаша оцет, кафена чаша вода, 2 лъжички захар, един дафинов лист, две глави стар лук, нарязан на филийки, 10-12 зърна черен пипер, 2 зърна карамфил и се вари 10 минути.
Рибата се залива с маринатата и се оставя на хладно. За рулото се варят 800 гр картофи. Овкусяват се със сол и черен пипер, добавя се масло и прясно мляко, пасира се до гладко.
Бланшира се 300 грама спанак. В отделен съд готвим до омекване в малко зехтин и бучка масло (200 грама) нарязан праз-лук и две глави стар лук.
Върху намаслено алуминиево фолио се разстила картофеното пюре. В единия край редим спанака и плънката от лук и праз. Върху останалата част ръсим накъсани листенца магданоз и зелената част от връзка зелен кромид.
Навиваме на руло, но без да го покриваме с фолиото. Поръсваме с червен пипер и слагаме няколко парченца масло. В отделен съд или в същия, при картофеното руло, оставяме да се пекат парчета пащърнак, който сме измили добре предварително.
След изпичането режем парчетата пащърнак на по-тънки ивички. Сервираме или като общо блюдо, или като индивидулани порции, всяка от които съдържа парченца пъстърва, картофено руло и чипс от пащърнак.