Понякога срещаме трудност при избора на предястие. Обикновено знаем какво обичат всички вкъщи или пък гостите, които очакваме, но някак пропускаме момента с предястието. А и то не бива да се подценява, началото на вечерята е също толкова важно, колкото и нейният край (разбирайте – десертът).
Ние имаме една прекрасна идея, на която се натъкнахме случайно, но много ни харесва. Зеленчуково предястие, което ще се хареса на всеки вкус, тъй като не е претенциозно, но пък е поднесено по различен и атрактивен начин.
Продуктите не са задължителни. Какво имаме предвид – можете да замените основният продукт тиквичките с краставици, ако ги предпочитате.
Пълнежът също търпи модификации – с нашия случай пълнежът е от моркови, краставици и репички, придружени с извара. Но вие можете да сложите друг вид зеленчуци, заквасена сметана, крема сирене за спойка. Наистина вариантите са много.
Въпросът е да аранжирате предястието по този красив начин. Получава се едно прекрасно зеленчуково вързопче.
Както ще се ориентирате и от снимките, трябва да нарежете тиквичките на много тънки ленти, използвайки широка белачка.
След това идва ред на пълнежа – зеленчуците в него се режат на жулиени.
Всяка лента от тиквичка се маже с извара или крема сирене, слагат се от зеленчуците, като половината от тях трябва да стърчат.
Накрая се завива на ролца и се получава цветно вързопче за предястие.
На нас наистина ни допада много тази идея и определено при следващият повод ще сложим точно това зеленчуково предястие на трапезата. А ето и снимковият материал, който да помогне за илюстриране на метода.
pinterest/theidearoom.net