Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Испански козунак (trenzas de brioche)

3
Испански козунак (trenzas de brioche)
Източник: Мартина Николова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Националност:испанска кухня
Празник:Великден
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Отделете 1 яйце и 50 г захар за намазване на козунаците.

  • 2

    Разтоврете маята в топлото мляко, заедно с щипка захар. Оставете да шупне. След това добавете и останалите продукти. Замесете тесто. Сложете го в намазнена купа, покрито с кърпа, да втаса.

  • 3

    Разделете тестото на 6 равни части. Всяка една на две – 1 по-голяма от другата. Направете дебели фитили. По-дългият завийте като подкова, а малкият сложете в средата й. Оплетете плитка. Повторете с всички парчета.

  • 4

    Получават се 6 малки козуначета. Като всеки от семейството си взима индивидуален. По желение можете да оплетете и един общ козунак.

  • 5

    Намажете козунаците сяйце и захар и ги оставете в тава, покрита с хартия за печене да втасат повторно.

  • 6

    Слагат се в студена фурна на 120 С за 20 минути. След това се услива до 200 – 220 С и печете за още 20 минути, или до готовност.

продукти
Коментари(3)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
3
elena atanasova
23.04.2014 | 09:07
Ще си запиша тази рецепта за козунак.
2
poli asenova
22.04.2014 | 10:47
Вкусен ми изглежда.
1
Desislava Stoyanova
17.04.2014 | 15:23
симпатични изглеждат.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Факторите на човешкия живот са пет: раждане, храна, сън, любов и смърт." Е.М.Форстър, английски новелист  
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D