В голяма купа смесете каймата, яйцето, галетата, 2 счукани скилидки чесън , сол, черен пипер, нарязания магданоз и пармезана. Омесете добре всичко, покрийте с домакинско фолио и оставете в хладилник.
Загрейте в тенджерка зехтин, оставете да се запържат 4-5 скилидки чесън до златисто, като внимавате да не изгорят.
Изсипете доматената паста, добавете дафинов лист и увеличете котлона, докато соса заври. Овкусете със сол и черен пипер.
С мокри ръце оформете малки топченца от каймата, с една и съща големина и ги пуснете едно по едно в соса. Намалете температурата на котлона и оставете да покъкри, докато кюфтенцата не са напълно сварени.
Сервирайте със сирене рикота и поръсете с нарязан на ситно босилек.